Skip to content

Te Koop: woonhuis Kerkplein 2 5061 EB Oisterwijk

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 597.000,- k.k.

  1. Home>
  2. Woningen>
  3. Koop Oisterwijk Kerkplein 2

Dit monumentale herenhuis gelegen aan het sfeervolle Kerkplein van Oisterwijk met zicht op de Petrus Banden Kerk (architectuur: Pierre Cuypers) biedt de liefhebber van historische panden een unieke mogelijkheid om in het gezellige centrum van Oisterwijk te wonen.
Het herenhuis, een voormalig woon-winkelpand ontworpen onder eclectische architectuur, met een inhoud van ca. 925 m3 en een woonoppervlakte van 300 m2, is gebouwd in 1875.Het heeft nog vele fraaie authentieke elementen, zoals o.a. glas in loodramen, een woonkamer met een hoog plafond en een antieke schouw met haard en een fraaie trappenhal. Een ommuurde stadstuin biedt rust en privacy.

INDELING HOOFDWONING
Een entreeportaal biedt via 2 statige deuren toegang tot de ruime woonkamer (ca. 45 m2) van waaruit men een prachtig zicht heeft op de aan de overkant gelegen monumentale en statige Petrus Banden Kerk. Vanuit de woonkamer is de fraaie trappenhal en de kelder bereikbaar.
Achter de woonkamer ligt een grote en sfeervolle woonkeuken (ca. 25 m2) met een antieke schouw en een Leuvense potkachel (overigens is de woning prima verwarmt middels centrale verwarming). Via de gang komt men in een tweede hal, die (evenals de woonkeuken) toegang geeft tot een overdekte binnenplaats die het achterhuis scheidt van de hoofdwoning. Achter het achterhuis ligt een intieme stadstuin.

EERSTE VERDIEPING
Via de trapopgang bereikt men de overloop met een wasruimte, diverse vaste kasten, een badkamer en vier royale slaapkamers (resp. 18,14,12 en 12 m2), allen met vaste kasten.

TWEEDE VERDIEPING
Een grote zolderruimte, waarvan de originele ambachtelijke kapconstructie nog fraai zichtbaar is, met volop bergruimte.

HET ACHTERHUIS
Via de overdekte binnenplaats op de begane grond maar ook via de ouderslaapkamer op de verdieping is een separaat deel van het pand, het achterhuis bereikbaar. Dit achterhuis bestaat uit een halletje met toilet, woonkamer, open keuken en badkamer. De woonkamer heeft middels dubbele terrasdeuren toegang tot een stadstuin. Op de 1e verdieping is een grote slaapkamer (voorheen 2 kamers) gelegen. Hiermee is deze woonruimte uitermate geschikt voor inwoning van ouders, hulpverleners of bijvoorbeeld een ouder inwonend kind. Maar een B&B, kantoorruimte, praktijkruimte, atelier en/of tuinkamer kan natuurlijk ook.
Dit multifunctionele pand is op dit moment uitstekend geschikt voor directe bewoning. Echter voor de echte liefhebber liggen er door het moderniseren van bijvoorbeeld de badkamer en keukeninrichting nog een aantal mooie kansen om dit pand om te toveren tot een prachtig object dat niet alleen historie, statuur en karakter uitstraalt maar tegelijkertijd ook van alle moderne gemakken is voorzien.
Een bezichtiging biedt u bij uitstek de gelegenheid om eens kennis te maken met de vele mogelijkheden die dit rijks-monumentale herenhuis heeft.

Voor meer informatie over dit object zie: http://rijksmonumenten.nl/monument/519967/dubbel-winkelwoonhuis/oisterwijk/

  • 300 m2
  • 290 m2
  • 6

Kenmerken Kerkplein 2

Overdracht

Koopprijs€ 597.000,- k.k.
Aanvaardingin overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte290 m2
Gebruiksoppervlakte woonfunctie300 m2
Inhoud925 m3

Bouw

Soortherenhuis
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1875
Dak typezadeldak
Isolatievormendubbel glas

Indeling

Aantal verdiepingen4
Aantal kamers9
Aantal slaapkamers6

Maandlasten

Ligging Kerkplein 2

Marktcijfers van Oisterwijk

Gemiddelde verkoopprijs in Oisterwijk

Landelijk gemiddelde: € 266.598,-

Gemiddelde vraagprijs in Oisterwijk

Landelijk gemiddelde: € 288.096,-

Gemiddelde verkooptijd in Oisterwijk

Landelijk gemiddelde: 28

Gemiddeld aangeboden in Oisterwijk

Landelijk gemiddelde: 7228

Gemiddeld aantal verkocht in Oisterwijk

Landelijk gemiddelde: 9419

Gemiddelde prijs/m2 in Oisterwijk

Landelijk gemiddelde: 2.365

Vergelijkbaar woningaanbod